Blog

Το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς στην έκθεση Philoxenia 2014

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε και φέτος στην έκθεση Philoxenia 2014 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου από την Δ.Ε.Θ. – HELEXPO, υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Η συμμετοχή του Φορέα έγινε μέσω της πράξης “Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς” και πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ενημέρωσης ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η έκθεση Philoxenia αποτελεί σημαντικό σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες των κλάδων τουρισμού, ταξιδίων και φιλοξενίας από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Φέτος με βάση τα στοιχεία των διοργανωτών περισσότεροι από 9.000 επισκέπτες παρακολούθησαν την έκθεση και εκπροσωπήθηκαν 250 εκθέτες, καλύπτοντας εκθεσιακό χώρο 3.300 τ.μ.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης ο Φορέας Διαχείρισης είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με εκπροσώπους σημαντικών ταξιδιωτικών γραφείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στους οποίους έγινε προβολή του δάσους της Δαδιάς και του Ν. Έβρου συνολικότερα ως τουριστικός προορισμός. Συζητήθηκαν επίσης μαζί τους ευκαιρίες και δυνατότητες συνεργασίας. Ταυτόχρονα, με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή του Εθνικού Πάρκου έγινε διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού στους πολυάριθμους επισκέπτες της έκθεσης που αναζητούσαν νέους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Το ευρύ κοινό ενημερώθηκε για την μεγάλη οικολογική αξία του Εθνικού Πάρκο και τις δυνατότητες οικοτουρισμού στην περιοχή ( ενημέρωση, ξενάγηση, διαδρομές και ορνιθοπαρατήρηση).

 

DSC00660

 

P1010104

P1010066