Blog

Δράσεις του Φορέα Διαχείρισης για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

 

 

 

Την Παρασκευή 20/03 γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου στη Δαδιά.

Προσκλήθηκαν τα δημοτικά σχολεία του κεντρικού Έβρου μέσω της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Έβρου. Στις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης προσήλθαν παιδιά από το πρώτο δημοτικό σχολείο Σουφλίου και το δημοτικό σχολείο Δαδιάς. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Έβρου κ. Αλέξανδρος Παλαβουζόπουλος.

Τα παιδιά αρχικά παρακολούθησαν παρουσίαση για το ρόλο και την αξία του δάσους στην ευημερία του ανθρώπου. Κατόπιν, με συνοδεία του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης χωρίστηκαν σε ομάδες και βγήκαν στο δάσος για να δημιουργήσουν το δικό τους φυτολόγιο. Ενημερώθηκαν, τέλος, στο πεδίο για την πιτυοκάμπη μία ασθένεια της πεύκης και είδαν από κοντά τους τρόπους καταπολέμησής της.

Η παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου τιμά τη διαχρονική προσφορά και τον ρόλο των δασών, εξαίρει την αξία τους και τονίζει την ανάγκη προστασίας και διατήρησής τους ως βασική προϋπόθεση και για την επιβίωση του ίδιου του ανθρώπου.

 

IMG_3163IMG_3173P1010372 IMG_5185 IMG_3171