Blog

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών -European Birdwatch- είναι μια ετήσια εκδήλωση που συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων για την προστασία των πουλιών, Birdlife International, εταίρος της οποίας στην Ελλάδα είναι η Ορνιθολογική Εταιρία.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, ανταποκρίθηκε και φέτος στο κάλεσμα και διοργάνωσε δράσεις ευαισθητοποίησης, παρακολούθησης και παρατήρησης πουλιών στο Δάσος της Δαδιάς.

«Ο συναρπαστικός κόσμος της μετανάστευσης» ήταν το θέμα της φετινής διοργάνωσης και στόχευε στο υπέροχο φαινόμενο της μετανάστευσης των πουλιών και την ανάγκη προστασίας τους, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, κυρίως των παιδιών και τη γνωριμία μαζί τους μέσω περιβαλλοντικών παιχνιδιών και ζωγραφικής.

Τα παιδιά, ήρθαν σε επαφή με τη φύση και τον συναρπαστικό κόσμο των πουλιών, παρακολούθησαν δακτυλιώσεις μικρόπουλων και κουκλοθέστρο, έπαιξαν περιβαλλοντικά παιχνίδια, και παρατήρησαν τα πουλιά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Με την καθοδήγηση του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης και με την χρήση ειδικού εξοπλισμού παρατήρησης (κιάλια, τηλεσκόπιο, οδηγοί αναγνώρισης πουλιών) οι μικροί επισκέπτες του Δάσους Δαδιάς, ενημερώθηκαν για τις περιοχές αναπαραγωγής και διαχείμασης, έζησαν συναρπαστικές στιγμές κοντά στη φύση και διασκέδασαν.

Στόχος του Φορέα Διαχείρισης είναι η προστασία αλλά και η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών του Δάσους Δαδιάς.