Blog

Συμμετοχή της μονάδας διαχείρισης στην εκδήλωση του δήμου Σουφλίου

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου, Δαδιάς και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Θράκης συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο 12 Μαρτίου ο Δήμος Σουφλίου με θέμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – Προβολή, Προώθηση  συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχής Δήμου Σουφλίου».

Η διημερίδα έλαβε χώρα στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού και μεταξύ άλλων απηύθυνε χαιρετισμό η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη.

Με την πράξη «Προβολή-προώθηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχής Δήμου Σουφλίου» προβάλλεται η  περιοχή του Δήμου Σουφλίου και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που αυτή διαθέτει με ένα συγκροτημένο και ενιαίο τρόπο, φέρνοντας, πρώτα από όλα κοντά τις διαφορετικές γεωγραφικές ενότητες και πολιτισμικές ομάδες, που στην πραγματικότητα έχουν άγνοια για τους συνδημότες τους, μέσω της προετοιμασίας, έκδοσης και προώθησης έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο, τους ομιλητές καθώς και το πλήρες βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://soufli.gr/el/enimerosi/anakoinoseis-deltia-typou/1199-epityxis-ekvasi-tis-diimeridas-politismos-kai-stratigikes-anaptyksis-provoli-proothisi-sygkritikon-pleonektimaton-perioxis-dimou-soufliou

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου, Δαδιάς και Προστατευόμενων Περιοχών Ανατολικής Θράκης αποτελεί το διάδοχο σχήμα των δύο πρώην Φορέων Διαχείρισης του Έβρου και υπάγεται στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.). Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η προβολή και ανάδειξη της οικολογικής αξίας και των μοναδικών περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της περιοχής.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της, σταθερή επιδίωξη της Μονάδας Διαχείρισης είναι η συνεργασία με ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού καθώς επίσης και η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοτουριστικού πακέτου που θα περιλαμβάνει προτάσεις στους επισκέπτες για την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Θράκης.