Blog

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επίσκεψη πρέσβη Αμερικής κ. David Pearce, στο Δάσος Δαδιάς

Το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου επισκέφτηκε την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα κ. David Pearce, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο Θεσσαλονίκης κ. Robert Sanders.

 

Τον κ. Πρέσβη υποδέχτηκε με ιδιαίτερη εκτίμηση ο Πρόεδρος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, καθώς και κάτοικοι της γύρω περιοχής.

 

Ο κ. Pearce, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης για τη βιοποικιλότητα της περιοχής, θαύμασε την Έκθεση φωτογραφίας του Εθνικού Πάρκου ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους σπάνιους φτερωτούς κατοίκους του Δάσους Δαδιάς.

 

Στη συνέχεια, παρά το βροχερό σκηνικό του καιρού, επισκέφτηκε το παρατηρητήριο, όπου είχε την ευκαιρία να παρατηρήσει τα σπάνια αρπακτικά πουλιά της περιοχής, στο χώρο της τροφικής τους ενίσχυσης, εκφράζοντας το θαυμασμό του για το φυσικό περιβάλλον.

 

Φανερά εντυπωσιασμένος από την επίσκεψή του στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς του Έβρου o κ. Pearce, δεν παρέλειψε να αφήσει και εγγράφως τις εντυπώσεις του, στο βιβλίο εντυπώσεων του Φορέα Διαχείρισης, αποκαλώντας το δάσος Δαδιάς “ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των αρπακτικών πουλιών”.

 

Ο κ. Pearce δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και εξέφρασε την πρόθεση να ξαναεπισκεφτεί το δάσος Δαδιάς το συντομότερο δυνατό.

 

 

Αλεξίου Δέσποινα

Τμήμα Πληροφόρησης-Εκπαίδευσης-Δημοσιότητας

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου

Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου

 

IMG_4188 IMG_4229 IMG_4237 P1010196