Blog

Προκήρυξη Σύμβασης για τη Χαρτογράφηση Ευαισθησίας Γραμμικών Υποδομών (δίκτυα μεταφοράς ρεύματος, πυλώνες υψηλής και μέσης τάσης, αιολικά πάρκα) ως προς τα είδη χαρακτηρισμού

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου έχοντας υπόψιν την κείμενη νομοθεσία και τις κατ΄ εξουσιοδότηση αυτής εκδοθείσες κανονιστικές πράξεις, όπως ισχύουν, προβαίνει σε συνοπτικό διαγωνισμό για τη Χαρτογράφηση Ευαισθησίας Γραμμικών Υποδομών (δίκτυα μεταφοράς ρεύματος, πυλώνες υψηλής και μέσης τάσης, αιολικά πάρκα) ως προς τα είδη χαρακτηρισμού, με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής και μέχρι του ποσού των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00€) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η παρούσα δαπάνη χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε βάρος του 2019ΣΕ27510008. Τα προς προμήθεια αντικείμενα κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV): 90700000 (Περιβαλλοντικές υπηρεσίες).

Αντικείμενο της σύμβασης  είναι η χαρτογράφηση δικτύων μεταφοράς ρεύματος, πυλώνων υψηλής και μέσης τάσης και αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την παρουσία ειδών χαρακτηρισμού στην περιοχή ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, με σκοπό τον προσδιορισμό περιοχών επικινδυνότητας για θανάτωση αρπακτικών από ηλεκτροπληξία ή πρόσκρουση σε ανεμογεννήτριες. Επιπλέον περιλαμβάνει αναλυτική πρόταση για τη μόνωση συγκεκριμένων πυλώνων μέσης τάσης στις περιοχές επικινδυνότητας για θανάτωση αρπακτικών, και κοστολόγηση αυτής, λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές που θέτει η ΔΕΔΔΗΕ, έτσι ώστε τα στοιχεία της έκθεσης να χρησιμοποιηθούν για τη δράση της μόνωσης πυλώνων μέσης τάσης της ΔΕΗ (Υποέργο 4 της Πράξης : «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων»). Ο κωδικός NUTS για τον τόπο εκτέλεσης της σύμβασης είναι EL51.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 10 μήνες

Η σύμβαση περιλαμβάνεται στο υποέργο Νο 1 της Πράξης : «Επιχορήγηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου για δράσεις διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων» η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ. οικ.ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 3160/04-04-2019 της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ και έχει λάβει κωδικό MIS 5033258. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοιχτή διαδικασία του συνοπτικού διαγωνισμού του άρθρου 117 του ν. 4412/2016.

Οι οικονομικοί φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης απαιτείται να ασκούν δραστηριότητα συναφή με την παρακολούθηση, διαχείριση και προστασία περιβάλλοντος και να διαθέτουν κατάλληλη τεχνική και επαγγελματική ικανότητα, σύμφωνα με τα όσα  περιγράφονται στο τεύχος της διακήρυξης. 

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 12η Μαρτίου 2021 και ώρα 10 π.μ.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή ανάθεσης διαγωνισμών θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2021 και ώρα 10 π.μ., στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου στην Δαδιά, Δήμου Σουφλίου, Νομού Έβρου Τ.Κ. 68400 (Πληροφορίες: Σ. Ζακκάκ). Οι γενικοί και ειδικοί όροι του διαγωνισμού περιγράφονται αναλυτικά στο τεύχος της διακήρυξης (ΑΔΑΜ 20PROC006306317)