Blog

Δελτίο Τύπου για τη Γιορτή πουλιών 2015

Ακόμη μία ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης Σουφλίου με αφορμή τη Γιορτή Πουλιών 2015.

Η Γιορτή Πουλιών υλοποιείται εδώ και 21 χρόνια, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.

Συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων από 40 χώρες και είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση στο Δάσος της Δαδιάς ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 9:30 με ενημερωτική παρουσίαση με θέμα: «Το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών» και συνεχίστηκε με εξορμήσεις στο δάσος, περιβαλλοντικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια, για να κατανοήσουν τα παιδιά καλύτερα τις μεταναστευτικές συνήθειες των πουλιών.

Οι φίλοι του Δάσους Δαδιάς, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με τηλεσκόπια και κιάλια τα πουλιά που σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν για το μακρύ ταξίδι της μετανάστευσης προς τις θερμές περιοχές, κυρίως της Αφρικής. 

Στη συνέχεια, οι μικροί μας φίλοι, παρακολούθησαν κουκλοθέατρο με θέμα: «Εναέρια βόλτα στο Δάσος Δαδιάς» και μέσα από την ψυχαγωγία και παρέα με τους φτερωτούς κατοίκους της περιοχής ενημερώθηκαν για το μαγικό ταξίδι της μετανάστευσης.

Κύρια δράση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης Σουφλίου, τη συγκεκριμένη ημέρα, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών για την προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των ενδιαιτημάτων που χρησιμοποιούν κατά τις μεταναστευτικές τους μετακινήσεις.

 

 

Αλεξίου Δέσποινα
Τμήμα Πληροφόρησης-Εκπαίδευσης-Δημοσιότητας
Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου
Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου
 

IMG_9850

IMG_9877

IMG_9894

IMG_9967