Blog

Νέοι κανόνες λειτουργίας του ΚΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού

Με βάση το ΦΕΚ 4214/τεύχος Β/13-09-2021 όπου ορίζονται νέα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης ορίζεται ως εξής:

Από τη Δευτέρα 13/09/2021 το Κέντρο Ενημέρωσης θα λειτουργεί ως μεικτός χώρος. Επομένως, για το σύνολο των υπηρεσιών ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης αλλά και για την ξενάγηση στο παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών είναι απαραίτητη από τους επισκέπτες η προσκόμιση των απαιτούμενων εγγράφων (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν ή αποτέλεσμα ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδο στον χώρο. Τα ανωτέρω επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του επισκέπτη. Evαλλακτικά, εφόσον ο αλλοδαπός προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης), τα ανωτέρω πιστοποιητικά προσκομίζονται σε έγχαρτη μορφή.

Οι ανωτέρω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από δώδεκα (12) ετών και άνω. Οι ανήλικοι από πέντε (5) έως έντεκα (11) ετών, μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, στην οποία προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας είτε κηδεμόνας.

Οι επισκέπτες εισέρχονται στο Κέντρο Ενημέρωσης φορώντας, απαραιτήτως, μάσκα προστασίας και χρησιμοποιώντας αντισηπτικό υγρό πριν την είσοδο τους.

Εντός του κτιρίου του Κέντρου Ενημέρωσης επιτρέπεται να παραμένουν ταυτόχρονα μέχρι 10 άτομα.

Θα πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των επισκεπτών καθώς επίσης και μεταξύ του προσωπικού και των επισκεπτών.

Οι επισκέψεις στο Παρατηρητήριο Αρπακτικών πραγματοποιούνται με την χρήση μικρού λεωφορείου (Mini bus) καθημερινά, τις παρακάτω ώρες: 8:30 π.μ., 10:00 π.μ., 11:30 π.μ., 13:00 μ.μ., 14:30 μ.μ.

Σε κάθε δρομολόγιο, από τα παραπάνω, μπορούν να μετακινηθούν μέχρι 10 άτομα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την χρήση του λεωφορείου είναι ο προγραμματισμός ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες και για προγραμματισμό ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2554032209 καθημερινά από τις 08:00 έως τις 16:00.